Museijärnväg JTJ-ULJ

ASKJA

Välkommen till mig

JTJ har jag varit medlem i under ett antal år, var redaktör för tidningen och hoppade in där jag kunde vara behjälplig. Tekniken är funktionell och slår dagens teknik om man pratar driftsäkerhet. (men inte komfort och snabbhet) :-) Tänk på att det var detta som byggde Sverige fram till mitten av 1950-talet.

 

ULJ medlemskap innebär att man kan välja mellan olika avdelningar eller om man känner för det alternera mellan dessa.

Alla avdelningar har en omfattande verksamhet med någonting att göra för alla intresserade. De kör trafik under många av sommarens dagar. Idag är jag redaktör och ansvarig utgivare för tidningen Roslagsexpressen.

Det är alltid trevligt att vara med och vårda ett kulturarv. Samtidigt är det glädje med alla barn och vuxna som besöker och åker med dessa gamla vagnar. Barnen får uppleva en påtagligt närvarande stund som gör att de vill återkomma.

Jag har även varit medlem i styrelse för 144 bostadsrätter i tolv år, en helt annorlunda upplevelse där responsen från medmänniskor inte är av samma sort. Visserligen en tacksamhet att saker fungerar men inte den spontana glädje som med resenärerna på museijärnvägar.

Stig's sida och copyright Maila till Stig